„B“: A LEGFONTOSABB BETŰ PREZENTÁLÁS KÖZBEN -Ön milyen gyakran használja?
0

 

Még gyakorlott PowerPoint-felhasználókkal is megesik, hogy nem ismerik a „B“ gomb különleges funkcióját. Pedig nagyon hasznos dolog: azt is mondhatnám, hogy ez a kedvenc billentyűm ennél az alkalmazásnál.

 

PowerPoint – pillanat, állj!

Az éppen folyó prezentáció közben a „B“-t megnyomva a kivetítés egyszínű feketére vált („b“: „black“). Vagyis megállíthatja a prezentációt, megszakíthatja a kivetítést. Ennek főképp akkor van értelme, ha jelezni kívánja a közönségének, hogy most Önre kell figyelniük. E billentyűnek köszönhetően ismét Ön lesz a fókuszban!

A PowerPoint csupán segédeszköze az Ön prezentációjának: Önnek kell a középpontban lennie. Sajnos azonban sok prezentáció inkább egy régimódi diavetítésre hasonlít: egy sötét teremben mindenki a vásznat bámulja, az előadó pedig attól jó messze kommentálja a látottakat. Amellett, hogy ez egy ódivatú szokás, kommunikációs szempontból kifejezetten hátrányos is.

 

Mit jelent ez Önnek?

Érdemes gyakrabban használni a „B”-t prezentálás közben. Akkor mindenképpen, ha olyasmiről beszél, ami nem szerepel a diákon. Például ha egy rövid történetet, anekdotát mesél, egy kérdésre válaszol, a flipcharton illusztrál valamit, vagy éppen Ön intéz egy kérdést a közönség felé.

Egyébként a „feketítőgomb” a távirányítókon is megtalálható, amelyek szintén a PowerPoint „B” billentyűparancsát használják. A távirányító használatát a HPS Sikeres Üzleti Prezentáció tréningünk résztvevői gyakorolhatják is, sőt …..

 

Minden nyílt tréningünkön kisorsolunk egy távirányítót, melyet a nyertes magával vihet.

Ui.: Majdnem elfelejtettem… Ahhoz, hogy ismét megjelenjen a kivetítőn a dia, nyomja meg ismét a „B“-t.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..