NO GOS! a karácsonyi ünnepen
0

6 téma, amit jobb kerülni karácsonykor

A céges karácsony sok kellemes beszélgetésre ad lehetőséget. Érdemes azonban nagyon odafigyelni, mit mondunk. Egy-két pohár pezsgő feloldja a nyelvet, és máris csapdába eshetünk. Kerüljük el a következőket:

1. Megjegyzések, kellemetlenkedés

„Te is úgy látod, hogy…?“
Természetesen lehet valakiről közös véleményünk, ami összekovácsol. De nem túl szép dolog megjegyzéseket tenni másokra. Ráadásul, ha valaki észreveszi, hogy kollégákról, felettesekről vagy épp egy ügyfélről osztjuk meg epés véleményünket, előfordulhat, hogy hamarosan minket beszélnek ki.

 

2. Nem ez a megfelelő alkalom a tárgyalásra

„Főnök, ha már épp egy asztalnál ülünk, mi a helyzet a…?“
A fizetésemelés fontos dolog, és már biztos rég esedékes. De bármennyire is megérdemelné, ennek a témának nem itt a helye.

 

3. Kibeszélés, pletyka

„Hallottad már, hogy a Pisti és a Juci…?“
Ahol emberek találkoznak, ott vonzalmak ébrednek. Ilyenkor azonban jobb, ha távol tartja magát a kollégák és a kolléganők közötti viszonyok kibeszélésétől, üzleti stratégiák véleményezésétől, mert ez ronthatja az Önről alkotott benyomást.

 

4. Komolyság, business

„A részlegünk teljesítményét feltétlenül javítani kell…“
Igen, persze, céges karácsonyi ünnepen vagyunk. Most azonban ne ez legyen a fő téma. A közös érdeklődés spontán felfedezése sokkal közelebb hoz egymáshoz.

 

5. A flörtölés veszélye

Nem egyszerű téma… Hiszen happy end-re is bőven van példa.

 

Ennek ellenére vigyázat! Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint ha éppen a kollégák előtt kapunk kosarat valakitől.

 

6. Mértéktelenség, ha elakad a nyelv

„Persze, van bőven! Tölthetek még egy pohárral?”
De csak annyit, amíg megtartja józan ítélőképességét.

 

Mit jelent ez Önnek?

A céges karácsonyi ünnepen sok mindent tehet, ami később hasznára válik. Ügyeljen azonban rá, nehogy épp az ellenkezője történjen.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..